Der er ingen opskrift på, hvordan du som permanent ufrivillig barnløs skal leve

Cristina er permanent ufrivillig barnløs. Cristina Archetti er også, professor ved Institutt for medier og kommunikasjon på Universitetet i Oslo. Hun har netop skrevet en bog om de permanent ufrivilligt barnløse og om de manglende fortællinger….om stilheden omkring de mænd og kvinder, der ikke bliver forældre.

Bliv inspireret af interviewet med hende her.

Vi håber i samarbejde med Cristina Archetti og den norske forening Andre Veier – Foreningen for permanent barnløse at kunne invitere Cristina til Danmark og få hende på egen hånd til at præsentere sin bog og arbejdet med den.

Indtil da kan bogen købes Amazon or Routledge.

 

 

Hvor langt skal du gå for at blive gravid og hvordan fastholder du dig selv og dine værdier i fertilitetens rutsjebanetur?

Vi kan på det varmeste anbefale denne artikel “The Fertility Outcome No One Talks About. I thought I wanted kids. It turned out it wasn’t that simple

Vi bad Runa Egeskov, om at give artiklen et par ord med på vejen.

“Jeg kan relatere til alt, der står i den! Det var nøjagtig de følelser, tanker og celler, der bevægede sig i mig dengang, jeg selv valgte at sige stop (for nu). – Og jeg er endnu ikke gået tilbage til behandling.”

Runa valgte selv at sige stop efter fem behandlinger, fordi hun havde mistet sig selv. Det førte til en masse refleksion og eftertanke om, “hvad nu hvis ikke jeg bliver mor?“. Her fandt hun, det hun længtes efter – roen i sig selv – og stadig med drømmen om et barn i behold.

Artiklen stiller blandt andet spørgsmålstegn ved fertilitetsbehandling og identitet. Hvor langt skal du gå for at blive gravid og hvordan fastholder du dig selv og dine værdier i fertilitetens rutsjebanetur? 

Tryk nedenfor for at læse artikel. 

Vi drømmer om at gøre en forskel for barnløse i Danmark!

Vi er gået sammen for at forene vores drømme og stå stærkt i feltet for en ny agenda inden for ufrivillig barnløshed i Danmark. Vi har skabt en ny forening – Videnscentret Fertility Care – en platform for både dig, der prøver eller har prøvet på at blive forælder, og dig, der sidder på den anden side af bordet som fagperson.

Abelone drømmer om at vise  den permanent ufrivillig barnløse mand og kvinde, at der er et liv med både mening, fylde og masser af kærlighed uden egne børn.

Mille drømmer om at skabe terapeutisk støtte til den enkelte og parret i fertilitetsbehandling. En støtte, som kan være med til at opretholde livskvalitet under forløbet og medvirke til, at den enkelte kommer ud som et  helt menneske efter endt behandling. 

Tina drømmer om, at alle danske fertilitetsklinikker – offentlige som private – tilbyder støttende samtaler som en hel naturlig del af fertilitetsbehandlingen.

Sammen drømmer vi om gennem foreningens arbejde at støtte et meningsfuldt liv med eller uden børn.

Udover os tre på billedet her, har vi etableret et team af yderst kompetente og engagerede folk, som alle har budt ind med kompetencer, erfaringer og hjerte for feltet. Se resten af holdet her.

Vi har etableret Videnscentret Fertility Care, fordi vi savnede at blive lyttet til og hørt som hele mennesker, da vi selv stod midt i forløbet, og som fagperson savnede vi redskaber og vejledning til at rådgive og facilitere et sammenhængende forløb.

Vi glæder os til at høre fra dig, hvis du vil være med, enten som frivillig, medlem, strategisk samarbejdspartner, underviser eller noget helt fjerde?!

 

Kærlig hilsen

Alle os fra Fertility Care

 

Læs mere om de involverde kræfter her:

Bestyrelse

Sekretariat

 

 

 

 

 

 

 

Hvorfor denne forening?

Ufrivillig barnløshed er den mest udbredte sygdom blandt kvinder mellem 20 og 40 år. WHO har anerkendt den, som en kronisk sygdom på linje med f.eks. diabetes. Hver 5. Mand herhjemme er barnløs og hver 10. kvinde bliver ikke mor, eller får det antal børn hun ønsker sig.

Gruppen af ufrivilligt barnløse er derfor stor, når det drejer sig om ikke at lykkes med at blive forældre. Årsagerne bag ufrivillig barnløshed er mange, ligefra sygdom, ulykke, alder – til livets tilfældigheder.

Konsekvenserne af den ufrivillige barnløshed, kan være store. Ensomhed og  social isolation er gennemgående parametre. Med reaktioner som depression, stress og sygemeldinger. Oftest ser vi, at reaktionerne bliver større og mere gennemgribende over tid.

Hos Fertility Care tager vi hånd om den de psykosociale aspekter af ufrivillig barnløshed under og efter fertilitetsbehandling barn eller ej. Vi arbejder for, at støtte den enkeltes psykiske ve og vel, gennem uddannelse og rådgivning af fagprofessionelle, par og den enkelte.

Corona/Covid-19 indflydelse på vores arbejde

Midt i lanceringen af Fertility Care dukkede Covid-19 op og satte sine spor. Vores arbejde med foreningen har, som så mange andre, måtte ændre kurs. Helt konkret blev arbejdet med hjemmesiden udskudt, fordi andre essentielle og livsvigtige opgaver skulle prioriteres. Foreningens strategi blev berørt, herunder det “fysiske møde” i form af kurser, konferencer, etc., men også på andre forventede indsatser og opgaver, har vi måtte ændre retning. Det til trods, så har vores mission og engagement ikke ændret sig. Vi brænder for at gøre en forskel for de ufrivilligt barnløse og permanent ufrivilligt barnløse i dette land – og har glædet os til at komme i luften med foreningen her.

Vi ved, at mange er blevet påvirket af Covid-19 – og på mange forskellige områder. Overordnet er en vis form for utryghed og usikkerhed.

Set fra vores perspektiv, har fertilitetsbehandlinger landet over været lukket ned. Krisen har påvirket klinikkerne og deres ansatte, der ikke har kunne levere det, som er livsvejen for dem. Patienterne har måtte sætte deres behandling i bero eller helt stoppe et forløb. Altsammen noget, der har kunne fremme uvished, frustration og frygt i lyset af et “ur der tikker”.

Vi håber med foreningens mange tilbud og telefonrådgivning at kunne imødekomme dine reaktioner på Covid-19 og være med til at hjælpe dig på vej, både under og efter fertilitetsbehandling. Barn eller ej.

De bedste hilsner

Alle os fra Fertility Care

Vi er meget mere…

‘Portrætter’ er en kort fortælling om enkelt individer, alle berørt eller i berøring med barnløshed. Læs med og se, hvad vi har til fælles på tværs og hvor vi hver især er unikke. 

Hvad end du arbejder med, hvor end du bor, om du er mand eller kvinde, i parforhold eller single, ja – så har vi alle følelser til fælles. Vi frygter, vi frustreres, vi glædes, vi udfordres, vi mister, vi håber, vi elsker…  

Gå på opdagelse og se hvad der binder os sammen på tværs.