Henrik

Henrik Egeskov

Alder 37 år

Civilstatus gift

Stilling Afdelingsleder, Cand. Jur.

 

Hvordan er du kommet i berøring med fertilitetsbehandling?

Min hustru og jeg har fået betegnelsen “uforklarlige ufrivilligt barnløse” efter fem forsøg på en fertilitetsklinik. Drømmen lever fortsat.

 

Hvis alt er muligt, hvad ville du så gerne?

Så ville jeg gerne kunne flyve. Se verden oppe fra og komme rundt uden nogle begrænsninger.

 

Hvad glæder du dig mest til i det kommende år?

Lære mig selv endnu bedre at kende, herunder min egne behov og primært gøre, hvad JEG har lyst til. Tidligere var mit første instinkt, at hvis dem omkring mig var glade og tilfredse, så skulle jeg nok også blive det. Men sådan er det ikke. Derfor er jeg ved at finde ud af, hvad mine behov er, og det er en spændende opdagelse og rejse, som er påbegyndt.

 

Hvad gør du for at opnå dine mål?

Prøver at handle på dem hurtigst muligt efter de er sat, da jeg ved, at jo længere tid der går, før jeg kommer igang, desto større risiko er der for, at jeg ikke lykkedes.

 

Hvad forbinder du med et godt liv?

De ydre rammer omhandler mit fristed, som er mit sommerhus. Jeg får den ultimative følelse af et godt liv efter en solrig dag på stranden med badeture og powernaps, duften af opstartet kuglegril, lækker sommermad og rosé med min hustru, familie og gode venner. Den gode dag afsluttes med en stjerneklar himmel. Den indre ramme omhandler en opdagelse af mig selv: Mærke efter og handle på det, jeg mærker, er rigtigt for mig.

 

Hvad har været din vigtigste læring?

Igen må jeg nævne det, at sætte mine egne behov og mig selv før andres behov. Det giver mig ro, selvsikkerhed og styrke. Mine omgivelser responderer godt på, når jeg er mere mig og dermed autentisk. Det er en længerevarende proces, som jeg fortsat vil arbejde på resten af mislig.

 

Hvis du skulle ændre en ting i verden, hvad ville det så være?

Som den sunde egoist jeg er ved at udvikle mig til, så vil jeg i stedet for at sige fred i verden eller lignende hellige ønsker, sige, at min far ikke var død. Jeg var kun 18 år, da han døde, jeg og nåede ikke at være voksen med ham. Derudover ville jeg ændre, at min hustru og jeg ingen garanti har for at blive forældre.

 

Hvad er dit forhold til at miste?

Jeg har mistet to vigtige mænd i mit liv, min far og min onkel, og den sorg har jeg ikke fået bearbejdet før nu. Der er mange af de samme sorgfulde følelser i at have mistet en kær og ikke kunne få børn, såsom afmagt. Jeg har tidligere holdt smerten på afstand, fordi jeg ikke ville virke svag. Men jeg har fundet ud af, at mine omgivelser anser mig for endnu stærkere, når jeg viser hele paletten af mine følelser.

 

Hvor god er du til at rumme det meningsløse?

Ikke god, men jeg arbejder på at blive bedre. Mit instinkt råber: “Skub det ind under gulvtæppet!”. Men jeg ved, at det ikke løser noget og må gøre det modsatte.

 

Hvad er dit yndlingsdyr?

Rød panda. Den ser altid glad og ubekymret ud, og så ligner den en bamse fra BR, som skal krammes ihjel.

 

Forestil dig, at du sidder ti år fremme i tiden og kunne give dig selv et råd. Hvad ville det råd være?

Nyd dit liv nu! Vent ikke til i morgen. Og fortsæt med at tro på dig selv; du er præcis som du skal være.