Pernille

Pernille Lucia Hansen

Alder 40 år

Civilstatus Gift

Stilling Sygeplejerske og selvstændig behandler

 

Hvordan er du kommet i berøring med fertilitetsbehandling?

Jeg blev henvist til Rigshospitalet som 24-årig med diagnosen PCO. Herefter starter 7 år i behandling, hvor jeg startede i hormonbehandling og inseminering, men efter ca. 5 år henvises jeg til HAB, som er Enheden for Gentagne Graviditetstab. Her ændrede lægerne behandlingen til IVF og senere ICSI. Min første gennemførte graviditet (har været gravid 10 gange) var meget kompliceret med mange indlæggelse til følge. Jeg opstartede ny behandling, da min søn var ca. halvandet år, og der skulle gå yderligere to år i behandling på Trianglen i KBH, før jeg blev gravid igen, og vi fik vores datter. Begge børn er kommet til ved ICSI behandling.

 

Hvis alt er muligt, hvad ville du så gerne?

Så ville jeg tage ud og rejse med mand og børn i et år eller mere. Opleve verdens mangfoldighed og de forskellige kulturer. Og så ønsker jeg virkelig at se de store havskilpadder på Galapagos.

 

Hvad glæder du dig mest til i 2020?

At holde sommerferie med min familie, i vores lille nye sommerhus på Bornholm. Vi har brugt alle vores ferier det sidste års tid på at holde byggemøder og selv arbejdet i huset. Nu skal det bare nydes.

 

Hvad gør du for at opnå dine mål?

Jeg giver mig selv lov til at fejle og nyder de små succeser på min vej.

 

Hvad forbinder du med et godt liv?

Det gode liv for mig handler om at have gode og autentiske menneskelige relationer. Jeg nyder det nære samvær med familie og venner, og både min mand og jeg er enige om at fylde kalenderen op med de gode aftaler.

 

Hvad har været din vigtigste læring?

Min vigtigste læring har været at have tålmodighed og fokusere på de gode ting i de svære og udfordrende processer, jeg har stået i.

 

Hvis du skulle ændre en ting i verden, hvad ville det så være?

 Jeg ville ændre på ulighed mellem kønnene. Specielt i de lande hvor kvinder og pigebørn ikke har sammen rettigheder eller muligheder som mænd.

 

Hvad er dit forhold til at miste?

Relationer gør mig lykkelig og jeg føler mig levende i familie og venners selskab, men også sårbar. Det, at miste mennesker jeg elsker, skræmmer mig.

 

Hvor god er du til at rumme det meningsløse?

Jeg er blevet bedre til at rumme det meningsløse ved netop at lade det være meningsløst. Jeg bliver selvfølgelig ked af det og tillader mig selv at være frustreret, men jeg forsøger ikke at finde en forklaring, hvis der ikke er en.

 

Hvad er dit yndlingsdyr og hvorfor?

Hund, den er trofast og den elsker mig betingelsesløst. Den er altid glad, og når jeg åbner døren venter den bare på at øse ud af sin begejstring over, at jeg endelig er hjemme. Også selvom jeg kun har været ude med skrald.

 

Forestil dig at du sidder ti år fremme i tiden, og kunne give dig selv et råd. Hvad ville det råd være?

At være mere tilstede i nuet og have fokus på de gode oplevelser. Den tid der er gået, får vi ikke tilbage.