Carina

Carina Graae Rasmussen

Alder 45 år

Civilstatus Samlevende

Stilling Marketing og kommunikation

 

Hvordan er du kommet i berøring med fertilitetsbehandling?

Jeg startede med fertilitetsbehandling som 35-årig. Vi kunne selv blive gravide men tabte. Vores forløb stoppede da jeg blev 40 år. 

 

Hvilken egenskab drømmer du om at besidde? Og hvordan ville det gavne dig?

Jeg kunne godt tænke mig at være mere rummelig og tålmodig. Det ville gavne mig ved bedre at forstå andre og rumme, at de er, som de er. En sidegevinst kunne være, at jeg ville blive mere robust overfor andre, der har mangel på rummelighed overfor mig.

 

Hvad glæder du dig mest til i det kommende år?

Jeg glæder mig allermest til at gennemføre en halvmaraton. Det er et personligt mål, jeg har sat mig i år. Det bliver spændende at se, om jeg kan gennemføre. 

 

Hvordan tager du ansvar for din egen udvikling?

Jeg er klar over, at jeg er ansvarlig, og jeg arbejder hele tiden med mig selv. Jeg tænker over de mennesker, oplevelser og situationer, jeg bliver mødt med, og så overvejer jeg, hvordan jeg vil håndtere det. Nogle gange håndterer jeg det, andre gange ikke. Men jeg vil gerne hver gang.

 

Hvad er et fuldendt liv for dig?

Det er for mig noget med at føle sammenhørighed med andre og være omgivet af gode mennesker. Deri vil mening opstå. At jeg kan være noget for andre og andre noget for mig.

 

Hvad er du taknemmelig for?

Jeg er taknemmelig for de mennesker jeg har og har haft i mit liv. Det er dem, der gør, føler jeg, at jeg har et formål med at være her. Det at spille en rolle for nogle og dele oplevelser med. Både de gode og mindre gode og være sammen om livet. De tunge oplevelser, jeg har haft, er dem, som har gjort mig til den, jeg er i dag. Og jeg er god nok, som jeg er. 

 

Hvad tænker du når jeg siger: Alt er som det skal være?

Ja, det er hverken mere eller mindre. Når jeg ved, der ikke er noget jeg kan gøre, er det min opgave at nå til en accept af situationen. Men alt er ikke nødvendigvis godt. Det er bare, hvad det er. Hvis og når der er disharmoni i mig selv, er det også oftere, det jeg møder. Og omvendt.

 

Hvad er dit forhold til at miste?

Jeg synes, jeg har mistet rigeligt. Det kan være alt lige fra drømme om at blive mor til at miste mennesker, der står mig meget nært. Jeg er blevet mere fortrolig med at miste, fordi jeg kan trække på noget erfaring. Sorg er sorg, men der er forskel på, hvor ofte den genbesøger mig, alt efter mit tab.

 

Hvad frygter du allermest??

Ensomhed. At blive og være alene. At de mennesker jeg har, falder fra. Min følelse er, at de bånd jeg har til andre, fordi de ikke er blodsbånd, ikke er ligeså stærke som andres.  Jeg har dog besluttet mig for, at jeg vil have de stærke bånd. Derfor arbejder jeg for dem.

 

Hvad er dit yndlingsdyr og hvorfor?

Det er en kat, fordi den er godt selskab. Og så er den selvstændig og finder sig ikke i noget.

 

Forestil dig, at du sidder ti år fremme i tiden og kunne give dig selv et råd. Hvad ville det råd være?

Jeg ville råde mig selv til at acceptere og se tingene fra oven. Finde fred og ro i det jeg er i og lade være at kæmpe imod.