Sofie

Sofie Vindum Nielsen

Alder 43 år

Civilstatus Single

Stilling Konsulent i Københavns kommune. 

 

Hvordan er du kommet i berøring med fertilitetsbehandling?

Jeg startede solobehandling som 38-årig og var i gang i fem år. Jeg valgte at stoppe behandlingen i foråret 2019.

 

Hvilken egenskab drømmer du om at besidde? Og hvordan ville det gavne dig?

Jeg ville kunne rejse tilbage i tiden. Det ville gøre, at jeg bedre kunne forstå mennesker, og hvorfor de er, som de er, og gør, som de gør. 

 

Hvad glæder du dig mest til i det kommende år?

Jeg glæder mig til mit kolonihavehus. Det er mit nye projekt, hvor jeg også har jeg min hund. Dér er vi en lille familie. Mine to veninder overvejer at få kolonihavehus samme sted, og det synes jeg er hyggeligt. Jeg har en trang til at hygge. Bare at sidde i haven og plante ud om foråret. Der er ikke noget jeg skal nå, det er ”slow living”.

 

Hvordan tager du ansvar for din egen udvikling?

Det gør jeg på flere måder. Både ved at tale med en psykolog og ved at være sammen med mennesker, som jeg får energi af. Jeg elsker at grine og have det sjovt. Når jeg og andre gør tossede ting. I forbindelse med fertilitetsbehandling er der mange restriktioner, så nu gør jeg, hvad jeg vil. Det er også en form for udvikling.

 

Hvad er et fuldendt liv for dig?

Et liv hvor jeg er i sindsro. Både psykisk og fysisk. Et fuldendt liv er et liv, hvor jeg har det godt med mig selv, hvor end jeg er. Og så er det et liv fyldt med kærlighed til og fra andre mennesker og dyr. Meningsfuldt arbejde, hvor jeg gør en forskel, er også meget meningsfuldt for mig. 

 

Hvad er du taknemmelig for?

Jeg er meget taknemmelig for flere ting. Den kærlighed, der er omkring mig fra: Veninder, nevøer og min hund. At jeg har levet i 43 år og er sund og rask. Og at jeg nu har mit frirum i kolonihavehuset. 

 

Hvad tænker du når jeg siger: Alt er som det skal være?

På de gode dage tror jeg på det. Jeg tror på, at jeg kommer til at leve flere liv, og i det her liv skal jeg ikke have et barn. Jeg kan se gode ting i ikke at have et barn såsom en masse frihed, og det værdsætter jeg. Der mærker jeg, at alt er som det skal. Når jeg ikke forcerer noget, falder der gode ting ned i min turban. På de dårlige dage tror jeg ikke på det. Der kan jeg føle mig anderledes end andre. Det både at være barnløs og forældreløs rammer mig stadig. Jeg øver mig i selvomsorg, og det bliver jeg bedre og bedre til.

 

Hvad er dit forhold til at miste?

Det har jeg svært ved. Jeg har mistet flere i mit liv, blandt andet mine forældre, og jeg bryder mig ikke om forandring. Det er svært, men rent rationelt ved jeg, at det nok skal gå.

 

Hvad frygter du allermest??

Ikke have elsket. Jeg kunne godt tænke mig at have følt en stor kærlighed til et andet menneske; en mand. Kærlighed er det vigtigste for mig. 

 

Hvad er dit yndlingsdyr og hvorfor?

Det er et dovendyr, fordi det er et sødt og kærligt dyr. Jeg tror, at et dovendyr nyder de små glæder på trods af, at de ikke løber med 100 km i timen.  Jeg har en kop med et dovendyr på hvor der står: ”Dont hurry; be happy.” Det kan jeg godt relatere til.

 

Forestil dig at du sidder ti år fremme i tiden, og kunne give dig selv et råd. Hvad ville det råd være?

At jeg skal turde lidt mere. Kaste mig ud i noget nyt. Når jeg gør det, skaber jeg nye muligheder og chancer for mig selv. Jeg skal være mere modig omkring mænd og kærlighed. Tro på mig selv. Jeg har intet at miste.