Liselotte

Liselotte Vejborg

Alder 54 år

Civilstatus Single

Stilling Konsulent

 

Hvordan er du kommet i berøring med fertilitetsbehandling?

Min eksmand og jeg var gennem fertilitetsbehandling, inden vi valgte at adoptere.

 

Hvis alt er muligt, hvad ville du så gerne?

Jeg lever efter den (meget upoetiske) livsfilosofi: Skid eller stå af tønden. Den holder mig til ilden og sørger for, at afstanden mellem mit reelle liv og et hvis-alt-er-muligt liv er meget lille – i hvert fald i forhold til de ting, jeg selv har indflydelse på. Men hvis jeg skal gå all in og drømme, så ville jeg gerne score den kæmpe gevinst og have økonomi til at rejse langt mere. Jeg elsker at rejse. Men jeg spiller ikke.

 

Hvad glæder du dig mest i det kommende år?

Jeg søger glæden i de små ting i hverdagen, så der er konstant honningdepoter lagt ud: Intim-koncerter, quiz-aftener, årets påskefrokost med mine veninder, Wafande-koncert med min søn, en varm sommer (hvis man må håbe på det), en tur i min venindes vidunderlige sommerhus i Nordjylland, opera i Malmø og smukke solopgange. Hverdagen er et overflødighedshorn af glæde.

 

Hvad gør du for at opnå dine mål?

Jeg er 0 eller 100 %-typen, så for mig findes der ikke nogen gylden middelvej. Hvis jeg ikke er committet til de 100%, er det typisk fordi, målet ikke er det rette for mig.

 

Hvad forbinder du med et godt liv?

At kunne gå i seng hver dag og tænke, at jeg har gjort en forskel for bare ét menneske. At der har været grin og glæde i min dag (selv på møgdage), at jeg er i konstant udvikling, og at jeg lever et liv, der er i overensstemmelse med mine værdier.

 

Hvad har været din vigtigste læring?

At livet er én lang læreproces. Læringen stopper aldrig. Det gør på mange måder livet nemmere, når man står i de svære situationer, der kradser. 

 

Hvis du skulle ændre en ting i verden, hvad ville det så være?

At krig ikke findes som ”løsning” på uenighed, og at vi kunne acceptere, at der ikke er nogen af os, der er mere værd eller har mere ret til jorden end andre. Vi er alle beboere på jorden – uanset vores hudfarve, religion, geografiske lokation, uddannelsesniveau osv.

 

Hvad er dit forhold til at miste?

Jeg ser det som en uundgåelig del af livet. Jeg mistede min far i 2004, og selvom jeg levede videre, så gik der 2,5 år, inden sorgen begyndte at slippe. Og som mor er der jo den der ur-angst for at miste mit barn – enten fordi der sker ham noget, eller der sker mig noget.

 

Hvor god er du til at rumme det meningsløse?

Nok ikke vældigt god. Men jeg er også den meget pragmatiske type, og derfor ved jeg, at der ER virkelig meget meningsløshed i verden. Jeg kan ikke gøre noget ved det alt sammen. Men nu og da er der måske steder, hvor jeg på den ene eller anden måde kan bidrage til, at meningsløshed ikke bliver ved med at gentage sig.

 

Hvad er dit yndlingsdyr og hvorfor?

Jeg er dyreven helt generelt. Jeg er vild med de fleste hunde, legesyge egern om sommeren og små frøer i skoven (der er så tørre og bløde at røre ved). Selv små biller kan fascinere mig.

 

Forestil dig at du sidder ti år fremme i tiden, og kunne give dig selv et råd. Hvad ville det råd være?

Jeg besidder en god portion mod og selvtillid, så jeg føler ikke, at jeg går glip af noget på grund af hensynssyge eller manglende tro på mig selv. Mærker jeg, at der er noget, der hiver i mig, så tager jeg en snak med mig selv om, hvad det handler om – og handler på det.