Samarbejde med sundhedsplejerskerne

Hvordan kan sundhedsplejerskerne støtte og hjælpe de fertilitetsbehandlede forældrepar?

 

Det har sygeplejerske og psykoterapeut MPF i Fertility Care, Marie Bech, skrevet en artikel, om i Sundhedsplejersken. Vores erfaring i Fertility Care er at mange fertilitetsbehandlede forældrepar oplever, at det kan være svært rigtigt at glædes over, at barnet endelig er her. Måske fordi bekymringer, sorg og tab efter mange år i fertilitetsbehandling hænger fast, og nye bekymringer for at miste tager til.

 

Omverdenen forventer ofte, at det fertilitetsbehandlede forældrepar er lettede over endelig at få deres spædbarn i favnen og ser dem som lykkelige og ”normale forældre”. Det kan være vanskeligt at forstå at barnløshed og fertilitetsbehandling stadig kan fylde meget nu det er ”overstået”. Det kan være hjælpsomt at få bearbejdet tiden med barnløshed og fertilitetsbehandling, så det ikke kommer til at overskygge udviklingen og relationen til det lille barn.

 

Derfor har sundhedsplejersken en vigtig rolle i mødet med disse forældre. 

 

I Videnscentret Fertility Care har vi bidraget med viden og gode råd til hvordan Sundhedsplejerskerne kan støtte og hjælpe vores fælles målgruppe, samt informeret om muligheden for at henvise forældrene til vores gratis specialiseret telefonrådgivning.

 

Læs hele artiklen her Sundhedsplejersken – artikel

 

 

 

Vi har siden artiklen blev skrevet ændret vores telefonrådgivning, så vi idag har et bookingssystem, hvor du kan booke en samtale med en rådgiver når det passer dig. Se mere her 

 

Synes du vores arbejde er vigtigt og vil du være med til at sætte ufrivillig barnløshed på dagsordenen? Støt os her