Lykkeligt eller ulykkeligt?

Videnscentret Fertility Care’s mission er at støtte et meningsfuldt liv med eller uden børn. Vores ypperste arbejde er at støtte alle under og efter fertilitetsbehandling – barn eller ej, som resultat.

Det er derfor meget glædeligt at læse interview med sangerinde og musiker Dorthe Gerlach, der i et interview med TV2, fortæller om hendes mange år i fertilitetsbehandling. Dorthe og hendes mand ender med at blive forældre, men understreger i interviewet, at fertilitetsforløbet for hende ikke handler om, at lykkes eller ikke lykkes – eller med andre ord, at fortællingen om hendes rejse ikke skal præsenteres, som lykkelig overfor en ulykkelig slutning.

“…det er vigtigt for mig, at der ikke er nogen, der læser den her historie og tænker: “Så blev hun gravid, og så endte det hele lykkeligt”.
Det er sådan, man typisk tænker. Men var det ikke lykkedes, måtte jeg finde lys i den anden vej. Det var det, jeg sagde til mig selv, når jeg gik ud langs havet. At det ikke måtte være enten eller. At det ikke måtte ende lykkeligt eller ulykkeligt.” Dorthe Gerlach.

Læs hele interviewet med Dorthe Gerlach her.

Herfra et stort tak til Dorthe for at dele hendes fortælling om kampen for at blive forældre, og for at understrege fondens vigtigste budskab. – Et meningsfuldt liv, med eller uden børn.