Simon

Simon Gyldendal Svensson

Alder 30 år

Civilstatus samlever

Stilling Datalog

 

Hvordan er du kommet i berøring med fertilitetsbehandling?

Min kæreste og jeg har siden 2016 prøvet at få børn. Det har dog ikke været lige til. Min kæreste fik fjernet sin ene æggeleder i forbindelse med en graviditet uden for livmoderen og jeg selv har lav sædkvalitet. Lige nu venter vi på at komme i gang med fertilitetsbehandling, der er dog nogle parametre, der først skal være opfyldt først, såsom vægt.

 

Definerer du dig som ufrivillig barnløs?

Ja, det gør jeg, fordi jeg ikke har indflydelse på om min kæreste og jeg får børn. Der er ikke noget jeg selv kan gøre, for at gøre min kæreste gravid, men jeg har et ansvar for, hvordan jeg holder mig selv og hjælper min kæreste i det samme. Det er fælles ansvar.

 

Hvis alt er muligt, hvad ville du så gerne?

Jeg vil gerne have børn. Og gerne tidligere end den alder jeg har nu, fordi jeg gerne ville have haft mere tid med dem og opleve at de også får børn. Det gælder om at få så meget ud af sit liv som muligt, fordi du har kun et. I sidste ende er det lige meget, om du har et fedt hus og en fed bil, det vigtige er tid – både for mig selv, med min kæreste og forhåbentlig børn. Situationen havde måske været anderledes, hvis vi var gået i gang før. 

 

Hvad glæder du dig mest til i år?

Jeg glæder mig meget til at få et arbejde og se hvordan hele det univers er. – Og så håber jeg, at året i år bliver der, hvor min kæreste og jeg får tabt os det vi skal, for at starte i fertilitetsbehandling.

 

Hvad gør du for at opnå dine mål?

For at opnå mine mål, prøver jeg ikke at udskyde ting, men at gøre det med det samme. Det giver mig en ro, fordi så har jeg gjort noget. Det stopper mig i at spekulere uhensigtsmæssigt. – Og så er det vigtigt at sætte mig nogle mål, der er opnåelige og så gå i gang med det samme. Stop undskyldningerne.

 

Hvad forbinder du med et godt liv?

Jeg har et godt liv, men jeg kan forestille mig et bedre liv. For mig er det at have noget at stå op til, såsom et godt arbejde og uden for mange bekymringer, et godt liv. Det ville give mig mere overskud og energi til at få gjort ting, der er vigtige for mig med det samme. Et liv hvor jeg ikke fortryder noget, den dag jeg sidder på plejehjemmet. 

 

Hvad har været din vigtigste læring?

Min vigtigste læring har været, at hvis jeg har nogle hængepartier, så er det vigtigt at få taget hånd om dem med det samme. Det er meget få ting, der bliver bedre af at blive udskudt. 

Hvis du skulle ændre en ting i verden, hvad ville det så være?

Jeg tror ikke, at jeg vil ændre noget. Jeg tror på, at alle de valg man træffer gennem ens liv har gjort, at man er lige præcis der hvor man er i dag. – Og jeg tror på, at en del er livet er modgang og så må man få det bedste ud af det liv, man har. Men, hvis jeg kunne knipse med fingrene og få et ønske opfyldt, ville jeg ønske, at der ikke fandtes krig eller sygdom. 

 

Hvad er dit forhold til at miste?

Jeg har det ikke nemt med at miste, jeg har slet ikke noget godt forhold til døden. Jeg prøver, så vidt det er muligt ikke at tænke over det.

 

Hvor god er du til at rumme det meningsløse?

Jeg har svært ved at rumme det meningsløse. Jeg kan godt lide, at der er en forklaring på, hvorfor tingene er som de er. Når noget er meningsløst, forsøger jeg at finde forklaringer i stedet for at acceptere det.

 

Forestil dig, at du sidder ti år fremme i tiden og kunne give dig selv et råd. Hvad ville det råd være?

Lade være med at spekulere så meget på fremtiden og lev i nuet. Det er nu du lever, ikke først om ti år.