Hvorfor et Videnscenter om barnløshed?

Ufrivillig barnløshed er den mest udbredte sygdom blandt kvinder mellem 20 og 40 år.

WHO har anerkendt den, som en kronisk sygdom på linje med f.eks. diabetes. Hver 5. mand herhjemme er barnløs og hver 10. kvinde bliver ikke mor eller får det antal børn, hun ønsker sig.

Gruppen af ufrivilligt barnløse er derfor stor, og årsagerne bag ufrivillig barnløshed er mange: Fra sygdom, ulykke og alder – til livets tilfældigheder.

Ufrivillige barnløshed kan også have store konsekvenser. Ensomhed og  social isolation er gennemgående tendenser, som ofte kan resultere i depression, sorg, stress og sygemeldinger. Oftest ser vi, at reaktionerne bliver større og mere gennemgribende over tid.

De psykosociale konsekvenser bliver ikke mindre at, at vi som samfund har manglende viden om og indsigt i området. Virkeligheden er nok nærmere, at der mangler viden og dialog om ufrivillig barnløshed og de psykosociale aspekter af ufrivillig  barnløshed i Danmark.

Fertility Care vil gå forrest som videnscenter i at samle den eksisterende forskning, viden og erfaring om de psykosociale aspekter af ufrivillig barnløshed samt være dynamo for ny forskning og generere viden og erfaring på området. Her har vi brug for din hjælp!

Vi hører gerne fra dig:

  • der forsker indenfor det psykosociale og fertilitetsbehandling,
  • der er direkte berørt af barnløshed og fertilitetsbehandling både under og efter – barn eller ej.
  • der arbejder med de ufrivillige barnløse. Det kan være som sygeplejerske, terapeut, læge, psykolog, coach, fysioterapeut, sundhedsplejerske, akupunktør, etc.

Har du idéer eller spørgsmål til feltet eller forskning du gerne vil formidle på siden her, så lad os høre fra dig på kontakt@fertilitycare.dk eller på 6014 0788.

Sammen på tværs står vi stærkere for et meningsfuldt liv med eller uden børn.