Hvordan kan du som fagprofessionel støtte mennesker, der er ramt af ufrivillig barnløshed?

Foredrag ved forfatter og tidligere sygehuspræst, Preben Kok

Er du læge, sygeplejerske, gynækolog, jordemoder, psykolog, terapeut, coach, fysioterapeut, zoneterapeut, akupunktør, ernæringsrådgiver, sundhedsplejerske eller andet og i berøring med ufrivillig barnløshed?

Vil du vide mere om magtesløshed, både din egen og den du kan møde hos de ufrivillige barnløse?

Preben Kok inspirerer i dette foredrag på nærværende og livgivende vis om både din egen og dine patienters magtesløshed.

Magtesløshed opleves ofte i forbindelse med blandt andet alvorlig sygdom, død og ufrivillig barnløshed, altså ting som du oftest ikke selv er herre over. Magtesløshed opstår typisk når du føler og oplever frygt, frustrationer, skuffelser, nederlag og kontroltab. 

Vil du gerne lære at håndtere både din egen og dine patienters magtesløshed? Så er dette foredrag lige noget for dig.

Foredrag om magtesløshed

I foredraget vil Preben Kok berøre den magtesløshed som du som fagprofessionel oplever i dit arbejde, samtidig med at han vil tale til dig som fagprofessionel om den magtesløshed og det behov for realisme, som mennesker ramt af ufrivillig barnløshed står midt i. 

Han vil guide dig til, hvordan du hjælper patienter med at leve med nederlag og skuffelser og hvordan magten i deres liv kan genfindes. 

Preben Kok

Preben Kok har mange års erfaring i at arbejde med både sundhedsprofessionelle og deres patienter. Han har arbejdet med alvorligt syge og døende patienter, deres pårørende samt deres behandlere.

Han er som præst vant til at arbejde med livets helt store eksistentielle spørgsmål og de dilemmaer det afstedkommer for de sundhedsprofessionelle, der gør deres bedste for at støtte deres patienter bedst muligt.

Preben har fungeret som supervisor for sundhedsprofessionelle i en årrække, og er derfor vant til at forholde sig til den dagligdag som du som fagprofessionel er en del af. Det betyder at han er praksisnær og yderst relevant og spændende at lytte til.

Preben er Cand. Mag. i historie og kristendomskundskab. Han har været pensioneret sogne- og sygehuspræst siden 2015, hvor han begyndte selvstændig virksomhed som sjælesørger og supervisor. 

Han bliver i dag bl.a. brugt af flere sygehuse og lægepraksisser. Derudover er Preben initiativtager til ”Forum for psykologi og tro” på Vejle Sygehus’ kræftafdeling. Han har udgivet tre bøger om magtesløshed. Bl.a. bogen ”Skæld ud på gud”, ”Slip livet løs” og ”Hjælp – når livet kommer bag på os”.

I løbet af foredraget vil der blive plads til debat og mulighed for at stille spørgsmål.

Praktisk information:

Den 15. juni 2021

Kl. 17.00

Lokation: Lægeforeningen, Kristianiagade 12, 2100 København Ø*

Pris: 150 kr.

*Covid-19. Lægeforeningen følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger, så alle kan trygt deltage. Læs nærmere om, hvad det konkret betyder her.