Vi ønsker at gøre en forskel for ufrivilligt barnløse!

Hvem er vi?

Videnscentret Fertility Care er en forholdsvis nyetableret velgørende fond, og ombord er mange års erfaring og kompetencer indenfor fertilitetsverdenen.

Fonden består af en flok passionerede personer, som på hver deres måde har stiftet bekendtskab med ufrivillig barnløshed. Alle med personlig og/eller faglig erfaring som bl.a. coaches, terapeuter, læger, sygeplejersker, jordemødre, psykologer, sexologer og forskere. Fælles for os alle er, at vi brænder for at gøre en forskel for den enkelte berørt af barnløshed.

Læs mere om holdet bag Videnscentret Fertility Care under ”OM OS” på hjemmesiden her. 

Vi arbejder på tværs af personlige erfaringer og faglig viden indenfor fertilitetsbehandling. Vi samler viden og erfaring fra nogle af de bedste på feltet både herhjemme og i udlandet, og tilstræber dermed en evidensbaseret tilgang. 

 

Hvem henvender vi os til?

Vi henvender os til både mænd og kvinder før, under og efter fertilitetsbehandling – både til dem der er blevet forældre og til dem der er permanente ufrivillige barnløse. Vi ønsker at støtte og rådgive dig, der prøver eller har prøvet på at blive forælder. Dette gør vi bl.a. ved at tilbyde rådgivning, netværksgrupper og viden. Vi rådgiver også pårørende til ufrivillige barnløse.

Derudover henvender vi os til dig som fagprofessionel i berøring med ufrivillig barnløshed, hvor vi tilstræber at inspirere dig med viden, nyheder, redskaber, uddannelse, foredrag og andet godt til dit arbejde med ufrivillige barnløse. Vi tror på at vi sammen står stærkest, og vi ønsker derfor også at skabe dialog og samarbejde på tværs af alle faggrupper.

 

Fertility Cares mission og vision

Fælles for os alle hos Fertility Care er, at vi ønsker et langt større fokus på de psykosociale konsekvenser af ufrivillig barnløs i Danmark, om det udmønter sig i børn eller permanent ufrivillig barnløshed. Vi ønsker at støtte et meningsfuldt liv.

Vores mission er, at der skal være et meningsfuldt liv til alle, med eller uden børn.

Vores vision er, at støtte og rådgivning skal blive en naturlig del af fertilitetsbehandling i fremtiden.

På nuværende tidspunkt fokuserer samfundet mest på de fysiske årsager til ufrivillig barnløshed, og lægevidenskaben er rigtig dygtige til netop dette i Danmark. Hos Fertility Care ønsker vi dog at se på hele mennesket, hvilket betyder at der skal fokus på både krop og psyke i forbindelse med fertilitetsbehandling.

Hos Fertility Care er vores vigtigste opgave, at klæde den enkelte ufrivillige barnløse på til at mestre fertilitetsrejsen. Hjælp til selvhjælp. Dette ønsker vi at gøre gennem viden, uddannelse, støtte og rådgivning til både den enkelte, par og fagprofessionelle. 

Vi arbejder altså for at støtte de psykiske og sociale aspekter af ufrivillig barnløshed i forbindelse med fertilitetsbehandling. 

 

Læs mere om Videnscentret Fertility Cares arbejde, vision og mission på hjemmesiden her.