Online undervisningsforløb: Styrk din seksuelle sundhed. For dig i fertilitetsbehandling og dig efter – barn eller ej.

Fleksibelt online forløb. 4 foredrag a 30-45 min. 

Introduktion

Du er netop nu i gang med et fertilitetsbehandlingsforløb, eller har været igennem et langvarigt forløb og oplever måske at sexlivet er udfordret og savner bare at alt var som før. Før oplevede du måske et intenst seksuelt samliv fyldt med lyst til intimitet, men det skemalagte, strukturerede samliv fokuseret på befrugtning gør nu at lysten er forsvundet. Måske oplever du endda deciderede seksuelle problemer. Måske er sexlivet lagt helt på hylden fordi det ikke er vigtigt lige nu. Måske betegner du dit sexliv som ok, men har et ønske om at forebygge eventuelle udfordringer på sigt.

Faktisk oplever halvdelen af alle udfordringer med sexlivet i forbindelse med fertilitetsbehandling . Sexlivet bliver for mange sjældnere, mere anstrengende, uden lyst, problematisk og glædesløst. For dig der ikke er i et parforhold, kan både den fysiske og mentale side af behandlingen også sætte spor i dig og din seksualitet. Måske finder du ikke længere glæde ved solosex eller føler dig ikke attraktiv og har måske ikke lyst til at opsøge seksuelle oplevelser som tidligere. 

En sund seksualitet er vigtig – Det er i flere sammenhænge påvist at aktiv inddragelse af seksuelle aspekter i et behandlingsforløb kan medvirke til at styrke livsmod og mestring. Det betyder helt konkret at det bliver nemmere at gennemføre behandlingen. Sex og intimt samvær kan også være en lynafleder i ophobede konflikter i et parforhold, og bidrage til at du føler dig bekræftet og værdsat.


Hvem er det for?

Forløbet er både for kvinder og mænd i eller uden for parforhold, der ønsker viden, samt konkrete råd og øvelser i forhold til; parforhold, kommunikation og seksualitet. Det er for dig der ønsker at sikre mest mulig livskvalitet og bevare din seksualitet sund både under og efter behandlingen.

Med dette forløb tilegner du dig bl.a. viden om kropslige forandringer, lyst, sensualitet og intimitet samt arbejder med forskellige øvelser netop når du har tid og overskud. 


Hvad får du?

Fire foredrag a 45 min med individuel rådgivning. Et forløb der omhandler dig og din seksualitet. Online foredrag a 45 min. varighed tilsendt 1x ugentligt. Derudover får du helt unikt mulighed for at kontakte underviseren og få et personligt råd, stille spørgsmål til undervisningen eller få fulgt op på konkrete øvelser hvor der tages udgangspunkt i netop din ”case”. 

Du vil bl.a. blive introduceret til:  

 • Fordele ved sund seksualitet
 • Hvorfor har vi sex? (udover det reproduktive element) 
 • Afspænding, ro og berøring 
 • Tilknytning 
 • Lyst
 • Fakta og forholdsregler om sex i forbindelse med behandling
 • Sensualitetstræning og sanseøvelser
 • Hvordan du kan værne om dine grænser
 • Kommunikation
 • Mandighed, kvindelighed – forskellighed


Hvorfor vælge et online forløb?

 • Du kan komme i gang med det samme
 • Det kan føles mere trygt at være hjemme i vante omgivelser og du sparer transporten
 • Du kan være med, hvor end du bor; i Danmark eller i udlandet.


Praktisk info

 • Du kan starte når det passer dig.
 • Du vil modtage 4 foredrag (link) pr. mail af ca. 30-45 min. varighed. Emnerne for de 4 foredrag er: 
  • Fertilitetsbehandling krop/psyke og seksualitet. 
  • Manglende lyst, seksuelle problemer – gode råd 
  • Oxytocin, afspænding ro og berøring
  • Livsmod, energi og samliv

Du er sikret anonymitet (udover din mail, som vi opbevarer sikkert). Forløbet er bygget op således, at du ikke skal mødes med andre tilmeldte og ej hellere på et bestemt tidspunkt. I stedet kan du i ro og mag logge på præsentationen, når du finder tid og er i humør til at gå i dybden med emnet. Dette er hensigtsmæssigt, da emnet i sin natur berører noget følsomt og privat. Det anbefales at være fælles om forløbet, hvis du er i et parforhold. Det anbefales også, at der går minimum en uge imellem de 4 foredrag.

Pris:

995 kr.


Underviser

Din online underviser er Majken Weirsøe Mogensen. Hun er 37 år og er uddannet og fungerende jordemoder, derudover uddannet master i sexologi. Majken har kvalifikationer indenfor sexologisk undersøgelse, rådgivning og behandling og har god erfaring som underviser. Hun har desuden klinikken ‘Sund Seksualitet’, hvor hun rådgiver klienter før, under og efter fertilitetsbehandling. Majken er kendt for at være kærlig, rolig, nærværende og tillidsskabende, hvilket er vigtigt når emnet er seksualitet.  

Måske oplever du en barriere i forhold til at skulle opsøge en sexolog eller bare i et hele taget arbejde med emnet. Du skal vide at Majken betragter ”det seksuelle”, som en vigtig og helt naturlig del af livet. Hun er vant til at berøre alle facetter af sex og seksualitet og har en bred opfattelse af at ”det seksuelle”, som inkluderer alt fra intimitet og seksuel aktivitet og samliv og ikke mindst kommunikationen i samlivet.

Hvis du har spørgsmål vedrørende forløbet, kan du kontakte Majken på telefon 2618 4682 eller på: majken@sund-seksualitet.dk