Debatindlæg i Jyllandsposten

Flere børn? Ja tak – men husk, at fertilitetsbehandling handler om mennesker.

Læs hele debatindlægget i Jyllandsposten HER

Det er sten hårdt at være i fertilitetsbehandling, så mange finder gratis støtte og rådgivning hos de frivillige foreninger Videnscentret Ferility Care, Foreningen RO, Ægdonation Danmark og Endometriose Fællesskabet fordi de har behov for hjælp til mere end at befrugte ægget. 

I JyllandsPosten giver vi regeringen tre gode grunde til at samfundet skal sætte en pulje penge af til de frivillige foreninger som gratis støtter personer i fertilitetsbehandling:

  1. Vi forebygger psykiske belastninger, som senere kræver yderligere behandling eller særlig indsats under graviditeten.
  2. Vi hjælper med at man bliver i sit fertilitetsforløb trods tab af graviditeter og pres på psyke, arbejde og parforhold, så de penge regeringen bruger på mere fertilitetsbehandling også giver flere børn.
  3. Vi er frivillige foreninger, så vi aflaster sundhedsvæsenet og vores gratis rådgivning og støtte giver lighed i sundhed på fertilitetsområdet.

Så sundhedsministeren kan med puljen tilmed forstærke effekten af den tre-cifrede millionindsprøjtning i fertilitetsbehandlingen, fordi den udbyggede rådgivning støtter patienterne i at gennemføre behandlingen, selvom den er meget belastende.